2015

Loreta Golf Club Pyšely se ve středu 18. a čtvrtek 19. března 2015 konal v pořadí už osmý kurz maršálů, jehož se zúčastnilo 26 zájemců. Kurz tradičně organizovala Česká Asociace Majitelů Golfových Hřišť ve spolupráci s Národním Institutem Golfového Vzdělávání a Českou Golfovou Federací.

V krásném prostředí zdejší klubovny byli zastoupeni maršálové s několikaletou praxí, kteří přišli načerpat novinky z jiných resortů, ale rovněž i úplní začátečníci, kteří se na práci maršála teprve připravují. Lektory kurzu byli Michael Jon a Ivan Mareš – oba s obrovskými znalostmi a zkušenostmi ve způsobech, jak udržovat správné tempo hry na hřišti, jak komunikovat s hráči i s doporučeními, co všechno maršálové ke své práci potřebují. Středeční podvečer pak svými znalostmi první pomoci obohatil Jan Šonka, který absolventům kurzu poradil, jak předcházet možným zraněním v rámci práce maršála a jak si se vzniklými situacemi nejlépe poradit.

Současní i budoucí maršálové dostávali jednotné a ucelené informace, jak na hřištích pracovat, co změnit, jak např. doplnit provozní řády hřišť, jak přistupovat k hráčům, kteří příliš dlouho hledají míč, i jakým způsobem zajistit bezpečnost a dodržování pravidel. Vysvětlovány byly rozdílné přístupy k hráčům během turnajů a  při běžném provozu. Kurz byl zakončen závěrečným testem, jež prověřil rozsah vědomostí, které maršálové během dvou dnů získali. Test úspěšně složili všichni účastníci.